Maatschappelijke
verantwoordelijkheid van iscal
Iscal verenigt ethiek, duurzame ontwikkeling en economische belangen
Open brief van de CEO
Bij iscal is onze MVO-strategie op een natuurlijke manier een pijler van ons bedrijf geworden. Als grondstoffenleverancier spelen wij een rol die een impact heeft op heel wat andere bedrijven en personen die wij in deze opwaartse spiraal proberen mee te nemen.
Van onze velden met duurzame landbouwpraktijken tot evenwichtige voeding op ons bord, over goede energiepraktijken, die we steeds schoner maken door te streven naar ‘zero carbon’: Iscal zet zich op alle fronten in. Intern helpen onze waarden ons elke dag opnieuw om elk lid van onze teams te laten groeien, zodat Iscal voor iedereen een aangename werkomgeving is.
Door de maatschappij terug te geven wat ze ons biedt, willen we bijdragen tot een groenere, menselijkere en duurzamere wereld … een betere wereld.
Robert Torck
De bestaansreden van Iscal is de suikerproductie. Deze aloude bestaansreden wordt echter gevoed door onze waarden, onze missie en onze visie.
MVO rapport
MVO rapport 2023-2024
MVO rapport 2022-2023
MVO rapport 2021-2022
Vandaag handelen
Wij houden ons niet alleen aan de regels die gelden voor Europa, wij steken nog een tandje bij en werken er elke dag aan om van de wereld een betere plek te maken voor de toekomst.
Om de uitdagingen van onze maatschappij het hoofd te bieden, zet Iscal zich in voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (DOD) van de Verenigde Naties.
De 6 gekozen DOD hieronder zijn de doelstellingen waarop de activiteiten van de groep Iscal een impact hebben.
6
Clean Water
and Sanitation
Schoon water en sanering
Elk jaar wordt ongeveer 1 miljoen kubieke meters water uit de bieten gerecupereerd en opnieuw in het productieproces geïnjecteerd.
7
Affordable and
Clean Energy
Schone en betaalbare energie
Onze fabriek is tijdens de campagnes 100% zelfvoorzienend wat energie betreft met een biogasproductie van 10% uit de bieten.
8
Decent Work and
Economic Growth
Degelijk werk en economische groei
De landbouwers worden tegen de juiste prijs vergoed. De prijs van de suiker wordt bepaald door de vakbonden die de landbouwers vertegenwoordigen en wordt om de 2 jaar herzien.
9
Decent Work and
Economic Growth
Industrie, innovatie en infrastructuur
Minder CO2-emissie dankzij de opbouw van een nieuwe silo met een grotere opslagcapaciteit om het transport naar een andere opslagplaats te beperken.
12
Affordable and
Clean Energy
Verantwoorde consumptie en productie
99% van de bieten wordt gevaloriseerd door de productie van nevenproducten (pulp, schuim, melasse)
12
Climate
action
Maatregelen om de klimaatverandering tegen te gaan
Bij Iscal beperken we onze CO2-emissie die gelinkt is aan transport. De bieten leggen immers gemiddeld 65 kilometer af.