Skip to content

Over > De Groep Iscal

De Groep Iscal

Kristalsuiker, poedersuiker, decoratieve korrels … Iscal telt drie sites in de Benelux.

De suikerfabriek van Fontenoy

Onze zetel bevindt zich in Fontenoy, in de buurt van Doornik. In 1993 hebben wij hier, op het slagveld van Fontenoy, de nieuwste suikerfabriek van West-Europa gebouwd. Met een verwerkingscapaciteit van 12.000 ton bieten per dag en bovengemiddelde energieprestaties is de suikerfabriek van Fontenoy een van de efficiëntste fabrieken van Europa.

Iscal Frasnes

De site van Frasnes werd aangekocht in en in 2007 werd de suikerfabriek gesloten, maar in de silo kan nog altijd 50.000 ton suiker worden opgeslagen. Hij wordt ook gebruikt voor de transformatie van kristalsuiker tot poedersuiker. Een team van een vijftiental medewerkers houdt deze site, die een historische plek is in de regio, draaiende.

Alldra

Met Alldra bieden wij onze klanten een extra troef binnen de wereld van de suiker. Als specialisten in decoraties, toppings en inclusions bieden wij kwalitatief hoogstaande oplossingen voor industrieel gebruik.

Vanuit onze filosofie van samenwerking met onze klanten denken wij met hen mee over de beste ingrediënten en de beste combinaties dat elk product, dat uiteindelijk zijn weg naar de markt zal vinden, zal verrijken.

De Groep Iscal staat onder toezicht van Finasucre, een Belgische holding die betrokken is bij talrijke industriële voedingsprojecten in België, Europa en wereldwijd.

Onze geschiedenis

Het verleden in dienst van de toekomst

De geschiedenis van de groep Iscal gaat terug tot het midden van de 19de eeuw. De eerste sporen dateren van 1868, het jaar waarin de suikerfabriek werd opgericht in Moerbeke, ten noorden van Gent. In de loop der jaren heeft de groep zich uitgebreid en is een belangrijke speler geworden binnen de Belgische suikerindustrie.

1869 Oprichting van de suikerfabriek van Moerbeke.
1929 Oprichting van de familieholding Finasucre, die de belangen in de suikerfabrieken van Moerbeke en Escanaffles in België groepeert.
1988 Aankoop van de suikerfabriek van Frasnes.
1989 Fusie van Sogesucre en de suikerfabrieken van Moerbeke en Frasnes om de Suikergroep te vormen.
1990 Sluiting van de suikerfabriek van Escanaffles; reconversie van de site in 1994 tot een fabriek waar melkzuur wordt geproduceerd, geëxploiteerd door Galactic.
2003 Aankoop van de fabriek van Euro Star in Lelystad, in Nederland. Deze fabriek wordt Iscal Sugar Retail.
2003 Oprichting van Iscal Sugar, ontstaan uit de fusie van de suikerfabrieken van Moerbeke, Frasnes, Fontenoy en Veurne.
2004 Transformatie van de site van Frasnes voor verpakking en opslag.
2007 Centralisering van alle suikerfabrieken op een enkele site, in Fontenoy.
2016 Aankoop van het bedrijf Alldra en vestiging in Almelo.
2017 Einde van de Europese suikerquota
2020 Eerste succesvolle test voor de raffinage van biologische rietsuiker, en de verkoop van Iscal Sugar BV.

Wenst u nieuws over Iscal te ontvangen?

Nieuwsgierig naar Iscal Sugar en onze nieuwsberichten?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang een overzicht van onze activiteiten.

Newsletter NL

Made with love by Cherry Pulp