Skip to content

MVO > Lokale economie

Lokale economie

Om te komen tot een duurzame productie en consumptie voor het milieu, heeft Iscal een economisch model ontwikkeld op basis van de lokale economie.

Om te komen tot een duurzame productie en consumptie voor het milieu, heeft Iscal een economisch model ontwikkeld op basis van de lokale economie.

Dit productie- en consumptiemodel smeedt banden tussen producenten en klanten, en stelt Iscal in staat lokale boeren te ondersteunen. Alle bieten zijn afkomstig van gewassen die zich binnen een straal van 65 kilometer van de fabriek bevinden. Wat de distributie van de producten betreft, komen de meeste klanten uit België.

Dankzij dit model is de ecologische impact beperkt. De CO2-emissie die gelinkt is aan het transport van de goederen blijft zo immers beperkt.

De lokale economie draagt ook bij tot de heropleving van de regio aangezien ze de regionale productie aanmoedigt en de werkgelegenheid in België bevordert. De suikeractiviteit van Iscal is een belangrijke economische speler in de regio en draagt bij tot de lokale ontwikkeling: Iscal stelt 170 mensen voltijds tewerk en genereert heel wat indirecte banen, zowel in de productie tijdens onze campagnes als in het onderhoud tijdens de periode tussen de campagnes in.

Wenst u nieuws over Iscal te ontvangen?

Nieuwsgierig naar Iscal Sugar en onze nieuwsberichten?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang een overzicht van onze activiteiten.

Newsletter NL

Made with love by Cherry Pulp