Skip to content

Bezoeken > Geleid bezoek

Geleid bezoek

Wij zijn altijd enthousiast om ons vakmanschap te delen en daarom organiseren we tijdens de campagne rondleidingen in onze fabriek in Fontenoy. Breng ons zeker een bezoekje om alles te weten te komen over onze sector, van de biet tot het zakje suiker.

In de praktijk

Bezoeken worden alleen tijdens de bietencampagne voorgesteld, dus van oktober tot december. Bezoeken kunnen plaatsvinden op dinsdag, donderdag en zaterdag, in de voor- en de namiddag.

Inlichtingen en reservering

De bezoeken worden georganiseerd door de foyer socioculturel d’Antoing die een team van gidsen coördineert die u onze fabriek tot in de kleinste details kunnen voorstellen.

Tarief

De bezoeken zijn gratis. Zorg er echter wel voor dat u uw bezoek reserveert bij de foyer socioculturel d’Antoing, want wij aanvaarden geen enkel ongepland bezoek.

Naar Iscal Sugar komen

Adres: Rue de Gaurain 27 – 7643 Fontenoy
Gelieve op de bezoekersparking te parkeren en te wachten op het begin van het bezoek. Het bezoek start ter hoogte van het draaipoortje dat naar de fabriek leidt.

Verloop van het bezoek

Het bezoek begint met een presentatie over het extractie- en kristallisatieproces van suiker. Deze inleiding tot de theoretische concepten duurt een half uur en is essentieel voor een beter begrip van het proces tijdens het bezoek.

Daarna volgt het daadwerkelijke bezoek in groepen van 15-20 personen onder leiding van de gids. Gedurende twee uur nemen we u mee door onze hele site, op de sporen van bieten en suiker.

Opgelet

De suikerfabriek van Fontenoy verbindt zich ertoe een veiligheids-, kwaliteits- en milieubeheersysteem te hanteren. In dit opzicht moet de toegang tot de suikerfabriek strikt in overeenstemming met de geldende instructies gebeuren.

Bezoeken zijn verboden voor kinderen jonger dan 10

Het parcours van de rondleiding omvat trappen, goed voor meer dan 200 treden. Dit betekent dat mensen die minder mobiel zijn of in een rolstoel zitten, niet van de rondleiding kunnen genieten, waardoor hun bezoek minder interessant wordt.

Gesloten platte schoenen zijn verplicht. Brede kledij of rokken zijn verboden. Een broek of een short genieten de voorkeur.

Meer details over de veiligheidsvoorschriften

Download onze brochure

Wenst u nieuws over Iscal te ontvangen?

Nieuwsgierig naar Iscal Sugar en onze nieuwsberichten?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang een overzicht van onze activiteiten.

Newsletter NL

Made with love by Cherry Pulp