Skip to content

Over > De bietenteelt

Hand in hand
met de telers

Industrie en bietenteelt werken samen om de hele sector te doen groeien.

Bedankt aan alle landbouwers!

Over de biet

De biet is een boeiende plant. Ze is stevig en heeft maar weinig water nodig om te groeien. Het Belgische klimaat, met droge en natte periodes tijdens de volledige groeiperiode, is dan ook perfect geschikt. De bieten, die in het voorjaar worden geplant en in het najaar worden geoogst, maken deel uit van een gebruikscyclus van de velden waarbij een wisselteelt de rijkdom van de bodem in stand houdt. Het ene jaar wordt een veld gebruikt voor bieten, het volgende jaar voor aardappelen, maïs, enz. Het is voor iedereen belangrijk om velden gezond te houden, zodat gezonde gewassen kunnen worden geproduceerd.

Een bundeling van de risico’s

De aankoopprijs van een ton suikerbieten is rechtstreeks gekoppeld aan de verkoopprijs van suiker. De bietentelers hebben aandelen in Iscal Sugar en hebben dus verschillende zetels in de raad van bestuur van onze onderneming.

Op die manier, en op basis van een correlatietabel, betekent een hoge gemiddelde verkoopprijs van al onze suiker over een jaar automatisch een hogere aankoopprijs voor bieten. Omgekeerd geldt ook dat wanneer de suikerverkoop een jaar tegenvalt, de bietenprijs naar beneden zal worden aangepast.

Dit systeem, dat in heel wat bietenbedrijven wordt toegepast, zorgt ervoor dat iedereen er wel bij vaart zonder dat ook maar een belanghebbende wordt benadeeld.

Wenst u nieuws over Iscal te ontvangen?

Nieuwsgierig naar Iscal Sugar en onze nieuwsberichten?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang een overzicht van onze activiteiten.

Newsletter NL

Made with love by Cherry Pulp