Skip to content

Nevenproducten van bieten

In het suikerproces gaat niets verloren. Van het miljoen ton bieten dat bij ons toekomt, recupereren we ook het vruchtvlees om er voedingspulp en vruchtbaar schuim van te maken; de aarde halen we van de bieten en brengen we terug naar het veld.

Onze nevenproducten worden voornamelijk gerecupereerd door onze telers-leveranciers van bieten. Wanneer ze hun bieten brengen, vertrekken ze gewoon weer met een nevenproduct in hun vrachtwagen.

De pulp bestaat uit het ondertussen suikerarme vruchtvlees van de biet. Wanneer dit wordt geperst of gedroogd, kan het een belangrijk onderdeel van dierenvoeding worden, dat ook nog eens gemakkelijk kan worden bewaard. 

Het schuim is rijk aan kalk, dat tijdens ons zuiveringsproces van het bietensap wordt gebruikt, en zit boordevol mineralen die afkomstig zijn uit de bieten. Met deze kalkrijke toevoeging kan het pH van een veld worden gecorrigeerd of op peil gehouden.

Ten slotte wordt tijdens de reiniging de grond gerecupereerd van de bieten die van de velden komen. Deze grond wordt gedecanteerd in onze bassins en helpt de telers die zich op minder dan 30 km van Fontenoy bevinden om de pH van de bodem te herstellen of te behouden.

Kwaliteit

Alle nevenproducten die wij ter beschikking stellen van onze telers worden streng getest tijdens ons volledige proces, zodat we eersteklasproducten kunnen garanderen.

Hebt u belangstelling voor een van deze producten?

Neem dan zeker contact op met onze agronomische dienst, die u zal bijstaan bij uw aanpak.

T : 069/55.39.10

Wenst u nieuws over Iscal te ontvangen?

Nieuwsgierig naar Iscal Sugar en onze nieuwsberichten?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang een overzicht van onze activiteiten.

Newsletter NL

Made with love by Cherry Pulp