Skip to content

3min te lezen

Eerste suikerbedrijf ter wereld met B Corp-certificering

Bij iscal hebben we altijd geloofd dat de toekomst van suiker ligt in duurzame innovatie. Vandaag zetten we een beslissende stap door toe te treden tot de rangen van B Corp-gecertificeerde bedrijven, een wereldwijde beweging voor een inclusieve, eerlijke en regeneratieve economie. Deze erkenning is niet slechts een label, maar een bewijs van ons diepe engagement voor een meer verantwoordelijke en milieuvriendelijke toekomst.

Waarom is deze certificering zo belangrijk voor ons?

Suiker wordt vaak negatief bekeken, zowel vanwege de impact op de volksgezondheid als op het milieu. Bij iscal zien we dit echter als een kans voor transformatie. We willen bewijzen dat suiker niet alleen een toekomst heeft, maar ook op een innovatieve en duurzame manier kan worden geproduceerd. Door B Corp gecertificeerd te worden, bevestigen we onze wil om een voorbeeldrol te spelen in deze transitie.

Een rigoureus traject en concrete verbeteringen

Ons traject naar certificering begon in 2021 met een zelfevaluatie, waarbij we 65 punten van de 200 behaalden. Hoewel deze initiële score ver onder de vereiste drempel lag, motiveerde het ons om extra inspanningen te leveren. Dankzij hard werken en de inzet van onze teams hebben we drie jaar later de 83 punten bereikt die nodig waren voor certificering. Dit vereiste diepgaande hervormingen, zowel binnen onze organisatie als in onze industriële processen.

Zo hebben we bijvoorbeeld geïnvesteerd in belangrijke ecologische initiatieven zoals de installatie van een windturbine, de creatie van nieuwe vergisters en de opening van een grootschalige bietensilo. Deze inspanningen strekken zich ook uit tot onze stakeholders, met name door de lancering van een transitieprogramma naar regeneratieve landbouw voor onze leveranciers.

Vernieuwde governance

De B Corp-certificering is niet alleen een erkenning van onze ecologische inspanningen, maar weerspiegelt ook ons engagement voor verantwoord bestuur. We hebben een onafhankelijke expert aangesteld, Jean-François Gosse, afkomstig van een B Corp-gecertificeerd bedrijf, als voorzitter van onze raad van bestuur. Bovendien zijn onze statuten volledig herzien om ons engagement voor duurzaamheid beter te weerspiegelen.

Naar een nog ambitieuzere toekomst

B Corp-gecertificeerd zijn is als kwalificeren voor de Olympische Spelen. Maar we zijn niet van plan om daar te stoppen. We mikken op goud, met de ambitie om de eerste suikerfabriek ter wereld te worden die koolstofneutrale suiker produceert. Dit pad zal lang zijn, maar het is essentieel om aan de groeiende verwachtingen van onze klanten, medewerkers en al onze stakeholders te voldoen.

Bij iscal geloven we dat elk bedrijf een cruciale rol te spelen heeft in het opbouwen van een eerlijkere en duurzamere economie. De B Corp-certificering is een belangrijke stap in onze missie en we kijken ernaar uit om te blijven innoveren en verbeteren voor een groenere toekomst.

By Brieuc

administrator

Wenst u nieuws over Iscal te ontvangen?

Nieuwsgierig naar Iscal Sugar en onze nieuwsberichten?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang een overzicht van onze activiteiten.

Newsletter NL

Made with love by Cherry Pulp