Skip to content

2min te lezen

Betteravenir, een uitzonderlijke bijeenkomst voor suikerbieten

Op woensdag 25 oktober 2023 waren iscal, IRBAB, La raffinerie Tirlemontoise, en CBB, belangrijke spelers in Plan B(eet), trots om deel te nemen aan een belangrijk evenement voor de suikerbietindustrie, “Betteravenir.” Georganiseerd door ITB, IIRB, en IRBAB, vindt deze tentoonstelling slechts eens in de zes jaar plaats en wordt gehouden in een open veld, wat het des te belangrijker maakt.

40 hectare suikerbietkansen

Dit grootschalige evenement bracht meer dan 100 exposanten samen, waaronder leveranciers en institutionele actoren in de suikerbietindustrie. De tentoonstelling vond plaats op een uitzonderlijke site van 40 hectare, verscholen in het hart van de suikerbietenregio in Berny-en-Santerre, Somme. De strategische locatie van de tentoonstelling benadrukt het belang van suikerbieten in agrarische en industriële landschappen.

Een sterke aantrekkingskracht voor suikerbieten

Meer dan 10.000 bezoekers uit verschillende achtergronden werden verwacht op dit unieke evenement, wat de brede aantrekkingskracht van suikerbieten aantoont. Het hoogtepunt van het evenement was de optocht van fabrikanten van suikerbietapparatuur, gevolgd door oogstdemonstraties. Deze praktische demonstraties gaven bezoekers de kans om de laatste innovaties en geavanceerde technologieën te verkennen die de toekomst van suikerbieten vormgeven. Ze konden ook innovatieve oplossingen om bietenvergelingsziekte te bestrijden.

Het belang van suikerbieten

Het Belgische Ministerie, vertegenwoordigd door Emmanuel Wart, en de Franse Minister Marc Fesneau waren aanwezig bij deze unieke gelegenheid. Hun aanwezigheid en cruciale aankondigingen, waaronder de verlenging van het #PNRI (onderzoeks- en expertiseprogramma voor de suikerbietindustrie) met nog eens drie jaar vanaf 2024, benadrukken de essentiële rol van suikerbieten in Frankrijk en België.

Een veelbelovende toekomst voor de suikerbietindustrie

Betteravenir 2023 was werkelijk een buitengewoon evenement voor de suikerbietindustrie, waarbij innovatie, duurzaamheid, en de toekomst van suikerbieten werden benadrukt. De uitwisselingen en aankondigingen van de ministers versterkten het idee dat suikerbieten een cruciale plaats innemen in het hart van de Europese landbouw. Deze tentoonstelling weerspiegelt de toewijding van de industrie om haar toekomst vorm te geven en de duurzaamheid van suikerbieten te waarborgen.

Aftermovie van onze event

By Brieuc

administrator

Wenst u nieuws over Iscal te ontvangen?

Nieuwsgierig naar Iscal Sugar en onze nieuwsberichten?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang een overzicht van onze activiteiten.

Newsletter NL

Made with love by Cherry Pulp