Skip to content

1min te lezen

Extra groene energie

We streven altijd naar een duurzamer proces en investeren in een nieuwe biogasinstallatie. Deze investering is weer een stap in de richting van ons klimaat neutrale doel en een manier om zelfvoorzienend te worden op het gebied van energie.

6.000 ton afval per jaar

Tijdens onze campagne ontvangen we jaarlijks zo’n 1.200.000 ton bieten. Een half procent hiervan komt nooit in ons proces terecht. Dit zijn stukjes blad, gras of kleine stukjes bieten. Tot nu toe hebben we ze opgeslagen en boeren die bieten komen leveren, kunnen met deze restanten vertrekken om ze voor verschillende doeleinden te gebruiken.

Onze SDG’s in gedachten houden

Naast onze nieuwe silo is dit het tweede project dat iscal investeert in 2021. Al jaren in de pijplijn en begin 2021 getekend, investeren we graag in een dergelijk project. De energiekosten zijn voor ons inderdaad meer dan het dubbele gestegen dit jaar (lees er een artikel over in ‘De Standaard’). Deze nieuwe biogasinstallatie draait in 2022 en zal ons tijdens de campagne van een gestage stroom biogas produceren. Dit is dus niet alleen een economische keuze, maar ook een investering in lijn met onze MVO-strategie en het zevende Sustainable Development Goal (Betaalbare en Schone Energie) dat centraal staat in onze visie.

By Brieuc

administrator

Wenst u nieuws over Iscal te ontvangen?

Nieuwsgierig naar Iscal Sugar en onze nieuwsberichten?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang een overzicht van onze activiteiten.

Newsletter NL

Made with love by Cherry Pulp