Skip to content

2min te lezen

Ons eerste MVO-rapport

Voor het eerst in het bestaan ​​van iscal hebben we een ander officieel document gepubliceerd dan ons financieel jaarverslag: een MVO-rapport. Het doel van dit dossier is om al onze verschillende sociale en milieu-initiatieven samen te brengen om een ​​globaal beeld te geven van de toestand van ons bedrijf.

MVO, een nog weinig bekende betekenis

MVO, deze 3 letters komen steeds vaker voor in ons dagelijks leven. Ze kunnen Maatschappij der Vereenigde Oliefabrieken maar vaker bedoelen ze Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Concreet definieert de Belgische overheid dit thema als een proces van continue verbetering waarbinnen ondernemingen op vrijwillige, systematische en consistente wijze sociale, ecologische en economische kwesties in hun globaal bedrijfsbeheer integreren.

MVO bij iscal

Circulaire economie, financieel evenwicht, ecologische verbetering, transparante relaties tussen partners, deze begrippen klinken al eeuwenlang door in de geschiedenis van suikerfabrikanten. Ons industrieel proces is sinds Benjamin Delessert (1812) geperfectioneerd om de opbrengst van suikerextractie uit bieten te maximaliseren, wat zelf sterk verbeterd is sinds de landbouwkundiger Olivier de Serres (1575). Bij iscal realiseren we ons echter al 3 jaar dat een echt kader rond duurzaamheid en een strategie nu voor ons noodzakelijk waren.

Zo is in 2021 formeel een MVO-team gevormd met verschillende iscal-medewerkers om vanuit hun specifieke specialismen duurzaamheid vanuit alle hoeken aan te pakken. Onder leiding van Virginie Naessens (HRD) en Brieuc Vandeleene (Communicatie en MVO) is dit team daarom begonnen met het in kaart brengen van de vele acties die al zijn ondernomen en nog moeten worden genomen om iscal de komende jaren beter te maken.

Brieuc, Louis, Amandine, Gregory, Virginie en Philippe

Omdat het MVO-proces per definitie zo transparant mogelijk is, hebben we snel de beslissing genomen om in 2022 ons eerste verslag uit te brengen. Het is onze bedoeling dit jaarlijks te publiceren om zo jaar na jaar onze voortgang te kunnen aantonen. Veel leesplezier!

By Brieuc

administrator

Wenst u nieuws over Iscal te ontvangen?

Nieuwsgierig naar Iscal Sugar en onze nieuwsberichten?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang een overzicht van onze activiteiten.

Newsletter NL

Made with love by Cherry Pulp