Skip to content

2min te lezen

Terugblik op onze suikercampagne

Het einde van de suikercampagne 2023-2024 markeert een complexe maar strategische overgangsperiode voor Iscal. Het uitvoeren van zowel een hoofdcampagne als een mini-campagne is een uitdaging die we voor het eerst hebben aangepakt in 2018-2019. Dankzij onze silo van 80.000 ton zal deze operatie nu een regelmatige praktijk worden, waardoor we onze processen kunnen optimaliseren en aanzienlijke voordelen voor ons team kunnen bieden.

De voordelen en nadelen

De continuïteit tussen de hoofdcampagne en de mini-campagne brengt risico’s met zich mee, vooral het verstoppen van de machines en vermoeidheid van het personeel. Er zijn echter talrijke voordelen: slechts één start en stop van de machines, een enkele schoonmaakcyclus en vooral een rustigere lente voor onze medewerkers, waardoor ze meer tijd met hun gezin kunnen doorbrengen. Deze aanpak stelt ons ook in staat een lange pauze van vijf maanden in te lassen voor onderhoud en verbeteringen.

Campagneoverzicht

Tijdens de campagne 2023-2024 haalden we een gemiddelde productie van 11.000 ton verwerkte bieten per dag gedurende 7 weken, onze beste score sinds 2018. We stonden echter voor uitdagingen, met name een suikergehalte van slechts 16,1%, het laagste niveau in de afgelopen tien jaar. In totaal hebben we 1.200.000 ton bieten verwerkt.

Campagneconclusie

Het einde van de campagne was bijzonder complex vanwege zware regenval die sommige oogsten verhinderde. De laatste bieten, van lagere kwaliteit, verstopten onze zuiveringsprocessen, waardoor onze gemiddelde productie in de laatste drie weken tot 3.800 ton per dag werd teruggebracht. We hebben ons ertoe verbonden de volgende campagne half september te starten om deze risico’s te minimaliseren.

Mini-campagne

De overgang tussen de hoofdcampagne en de mini-campagne was complex, maar eenmaal gestart, handhaafden we een stabiele productie. De uitdagingen waren voornamelijk het gevolg van de moeilijke omstandigheden aan het einde van de hoofdcampagne en niet van de opeenvolgende campagnes. We blijven overtuigd van deze methode en zijn van plan deze opnieuw te gebruiken in de volgende campagne.

Intercampagne

We bevinden ons momenteel in de intercampagneperiode met talrijke renovatieprojecten door de hele fabriek. We zijn van plan optimaal gebruik te maken van de vijf maanden durende pauze om door te gaan met het renoveren van onze warmtewisselaars. Na het vervangen van onze branders in de ketel, blijven we ook deze installatie verbeteren op basis van de lessen uit deze productieronde. Naast deze twee grote projecten verbeteren we onze mechanische recompressies en onze waterzuiveringsinstallatie. Veel andere projecten zullen onze teams en onderaannemers bezig houden tot september.

By Brieuc

administrator

Wenst u nieuws over Iscal te ontvangen?

Nieuwsgierig naar Iscal Sugar en onze nieuwsberichten?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang een overzicht van onze activiteiten.

Newsletter NL

Made with love by Cherry Pulp